DMR Srbija

Uređaji => Programiranje => Temu započeo: YU5PRO Jun 11, 2017, 12:42:52 pre podne

Naslov: Retevis RT3 test mode
Poruka od: YU5PRO Jun 11, 2017, 12:42:52 pre podne
Pozdrav svima.
Treba mi .test fajl od Retevisa RT3 UHF. Nesto sam cackao oko mog uredjaja, pa bih hteo da uporedim vrednosti sa nekim drugim. Hvala unapred.
Naslov: Odg: Retevis RT3 test mode
Poruka od: YU4MES Jun 12, 2017, 09:36:10 pre podne
Pozdrav

Ovo je .test fajl  od retevisa RT-3  malo modifikovan jer je stanica  kacena na Motorolin set  pa ce ti posluziti  da vidis sta i gde od parametara mozes da promenis ....

Moj ti je savet da tu nista ne diras ako nemas nekoga kod koga mozes da odneses stanicu i prikacis na set pa vidis realne parametre  sta i gde  treba da pomeris , cak i kad okacis i ustelujes stanicu moze da se desi da u digitalnom modu imas problem jer svaka stanica  bezi po malo iz opsega.



Naslov: Odg: Retevis RT3 test mode
Poruka od: YU5PRO Jun 12, 2017, 01:45:41 posle podne
Sve to znam i slazem se da ne treba cackati ova podesavanja bez odgovarajuce opreme. Ono sam ja pokusavao jeste da malo doteram squelch u normalu, posto je na mom uredjaju bio previse prigusen... U svakom slucaju hvala za fajl i cujemo se!
Naslov: Odg: Retevis RT3 test mode
Poruka od: YT3MN Decembar 07, 2017, 12:00:31 posle podne
Kako si na kraju podesio parametre za squelch?
Naslov: Odg: Retevis RT3 test mode
Poruka od: YU5PRO Decembar 07, 2017, 05:47:48 posle podne
Nikako. Nisam uspeo da napravim neko znacajnije poboljsanje, pa sam digao ruke od toga. Jednostavno, svi Retevisi su takvi i to je to...
Naslov: Odg: Retevis RT3 test mode
Poruka od: YT3MN Decembar 09, 2017, 11:46:11 posle podne
Ja sam se danas igrao, poprilicno sam olabavio.
Cifre se guraju do 255 i tada je squelch skroz otvoren.
Ja sam normal tako i podesio, da bude skroz otvoren i koristim ga za digitaliju, a tight sam podesio 70/75 i skroz je dobro na analogiji, bas je osetljiv.
Naslov: Odg: Retevis RT3 test mode
Poruka od: YU5PRO Decembar 10, 2017, 01:30:04 pre podne
E super, drago mi je sto si uspeo to da podesis. Ajde ako ti nije problem, okaci screenshot da vidim kakva su ti tacno setovanja.
Ta podesavanja squelch-a se odnose samo na analogiju i ne znam zasto ih kinezi uporno trpaju i na digitalne kanale. Kod digitalije nema squelch-a, tj. squelch je uvek "otvoren", koju god opciju da izaberes...
Naslov: Odg: Retevis RT3 test mode
Poruka od: YT5ZEC Decembar 10, 2017, 10:47:26 pre podne
Ja sam se danas igrao, poprilicno sam olabavio.
Cifre se guraju do 255 i tada je squelch skroz otvoren.
Ja sam normal tako i podesio, da bude skroz otvoren i koristim ga za digitaliju, a tight sam podesio 70/75 i skroz je dobro na analogiji, bas je osetljiv.
Squelch za digitaliju nema nikakvu upotrebu, neka me neko ispravi ako grešim...

Bitan je za analogni rad :)
Naslov: Odg: Retevis RT3 test mode
Poruka od: YU5PRO Decembar 11, 2017, 03:38:40 posle podne
(https://i.imgur.com/buk4nei.jpg) (http://www.igreklik.com/slike/)
Naslov: Odg: Retevis RT3 test mode
Poruka od: YT3MN Decembar 12, 2017, 12:09:52 pre podne
Znas kako, ja sam testirao samo sa analognim signalom naravno, ali kad podesim digitalni mod, sa sada otvorenim sql, led lampica svetli non stop pa sam kapirao da je bolje :D
Al eto, sad saznah da Squelch zapravo ne radi na digitalnom modu :D :D
Tight sam podesio da bude poprilicno mekan i fino mi se pokazao za sad na analogiji.

(https://preview.ibb.co/mizqPb/Test.jpg) (https://ibb.co/m68jjb)
image hosting for ebay (https://imgbb.com/)
Naslov: Odg: Retevis RT3 test mode
Poruka od: YT3MN Decembar 17, 2017, 12:56:04 posle podne
Juče sam testirao squelch detaljno sa drugarom koji koristi isti uredjaj sa fabričkim setovanjima, a to je krenulo sasvim slučajno.
Pričali smo u digitalnom modu na udaljenosti od oko par KM.
Pri tome sam ja menjao pozicije i sa jedne tačke gde je on kod mene prolazio bez problema i to sa 1W, ja nisam mogao da "dobacim" do njega ni sa 5W.
Odmah mi je to bilo čudno pa sam mu predložio da promeni setovanja u TEST tabeli i otvori squelch skroz.
Kada je to uradio i vratio se na istu poziciju, prolazio sam bez problema.
Onda sam ja vratio moj uredjaj na fabrička setovanja i tada ja njega nisam čuo na taj poziciji.
Probali smo par puta ove varijante i definitivno utvrdili da squelch ipak radi i u digitalnom modu, bar na našim Retevis RT3 modelima.