Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - YT5ZEC

Stranice: 1 [2]
16
Uređaji / Odg: Uredjaj za naruciti
« poslato: Jun 08, 2017, 08:54:49 posle podne »
Narucio bih neki DMR preko interneta (ebay, amazon, alibaba) ali nisam se jos odlucio koji. Verovatno bih uzeo neki koji podrzava i VHF i UHF, sto vise kanala, da je vodootporan, mozda neki sa 10W ? Da li bi imao neko nesto da mi preporuci ?
Ćao :)
Dobrodošao na Forum! :) Naša najtoplija preporuka je da pazariš UHF DMR uređaj (koji podržava i analogni režim rada), jer ćemo razvijati DMR mrežu SAMO u UHF opsegu.

Što se samih uređaja tiče, mi imamo vrlo prijatnih iskustva sa jeftinijim uređajima, koji si svima pristupačni (od 100 - 150e), a to su Tytera MD380, MD390, kao i Retevis RT3, odnosno RT8 - a to su potpuno isti uređaji sa pomenutim Tytera modelima :)

Snaga ne igra preterano veliku ulogu. Pomenuti modeli su sa maksimalnom snagom od 5W (deklarisano), što je u realnosti oko 4 do 4.5W, u zavisnosti od uređaja do uređaja. To je više nego dovoljno za normalnu komnunikaciju i "mobilanje" po gradu i van njega (pokazalo se tako u praksi) :)

Stranice: 1 [2]