Da, videh da si podesavao tonsku identifikaciju, fina opcija, verovatno cu i ja da se poigram

Skockao sam definitivnu listu kontakata i kanala, ubacio sam Ru14x koji uskoro dizemo u Kraljevu.
Kod digitalnih simplex kanala sam dodao RX group listu i color code 1 da bi sistem radio.
Takodje sam kod svih analognih kanala podesio sirinu na 25KHz, bila na 12.5KHz, pa je modulacija isla previse tiho.
Testirao sam danas malo vise uredjaj i poredio sa MD-380.
Korespodenti uglavnom hvale jacinu modulacije na GD-77.
Nisam imao neke slabe signale da testiram detaljno prijem uredjaja, ali mogu da kazem na MD-380 prijem bolje zvuci.
Verovatno je do samog zvucnika i konstrukcije kucista.
Primetio sam takodje da na GD-77 u digitalnom modu postoji blag sum na prijemu, dok na MD-380 toga nema.
U sustini sam jako zadovoljan uredjajem, dual band je nesto sto mi je bas cesto falilo na MD-380 i bio primoran da koristim jos jedan uredjaj.
GD-77 nema nekih jako lepih opcija koje se dobijaju upotrebom custom firmware na MD-380, ali zbog malog ekrana to nije ni moguce postici.
Ekran mi sa druge strane prija sto non stop prikazuje informacije, dok se kod MD-380 gasi zbog ustede baterije, pa mi je par puta uredjaj ostao ukljucen celu noc, jer nisam primetio da radi

Cekamo neki novi update pa da testiramo